Samenwerkingsverbanden en netwerken

Samenwerking is voor Fysiotherapie Donker, Waal en Hilbers een belangrijk punt. Om die reden maakt de praktijk dan ook deel uit van veel netwerken en samenwerkingsverbanden. Hieronder volgt een overzicht:

Gezondheidscentrum de Strandwal in Heiloo

In gezondheidscentrum de Strandwal zijn naast fysiotherapie gevestigd huisartsen, kinderfysiotherapie, GGZ, psychologen, maatschappelijk werk, thuiszorg, prikpunt voor bloedafname, tandartsen, tandtechnieker, logopedie, diëtist.

Gezondheidscentrum Limmen

In gezondheidscentrum Limmen zijn naast fysiotherapie gevestigd huisartsen, kinderfysiotherapie, apotheek, tandarts, psychologen, diëtiste, thuiszorg Evean, huidtherapie, logopedie, mensendieck, prikpunt voor bloedafname. Voor meer informatie ga naar de website van GC Limmen.

Dorpspraktijk in Castricum

In de dorpspraktijk zijn naast fysiotherapie gevestigd huisartsen, kinderfysiotherapie, diëtiste, Buurtzorg, huidtherapie, medische pedicure, prikpunt voor bloedafname. Voor meer informatie ga naar de website van dorpspraktijk.nl

Aangesloten bij ParkinsonNet

ParkinsonNet

ParkinsonNet is een landelijk dekkend netwerk, opgezet vanuit het Radboudziekenhuis in Nijmegen. Zorgverleners (neurologen, parkinsonverpleegkundigen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten) die hierbij zijn aangesloten werken onderling nauw samen en houden kennis en kunde oppeil middels gerichte scholingsprogramma’s. Voor meer informatie ga naar de website van ParkinsonNet.

Netwerk orthopedie orthopedisch centrum

 Netwerk Orthopedie

Netwerk orthopedie van de Noordwest Ziekenhuisgroep is een samenwerkingsverband tussen orthopedisch chirurgen en eerstelijns fysiotherapeuten bij de revalidatie van totale heup, totale knie en voorste kruisbandoperaties. Door intensieve samenwerking, goede communicatie, voorlichting en het gebruik van behandelprotocollen wordt er naar gestreefd ze zorg te verbeteren. Voor meer informatie ga naar de website van Netwerk-Orthopedie

ClaudicatioNet

ClaudicatioNet

ClaudicatioNet is een landelijk dekkend netwerk, opgezet vanuit het Academisch Medisch Centrum in Maastricht. Zorgverleners (huisartsen, vaatchirurgen, fysiotherapeuten) die hierbij zijn aangesloten werken onderling nauw samen en houden kennis en kunde op peil door gerichte scholingsprogramma’s. Voor meer informatie ga naar de website van ClaudicatioNet.

COPD-netwerk

Fysiotherapie Donker, Waal en Hilbers is aangesloten bij het netwerk vanuit Noordwest Ziekenhuisgroep Alkmaar en Den Helder en Westfries Gasthuis in Hoorn. Jaarlijks worden er bijeenkomsten georganiseerd waarbij verschillende zorgverleners zijn betrokken als longartsen, fysiotherapeuten, praktijkverpleegkundigen en ondersteuners.

Rugnetwerk

Het Rugnetwerk is een netwerk van oefen-, fysio- en manueeltherapeuten in Noord Kennemerland, West Friesland en de kop van Noord Holland dat is opgezet om de kwaliteit van de zorg voor lage rugklachten te verbeteren. Het netwerk heeft als doel het aantal mensen dat lijdt aan chronische lage rugklachten te voorkomen en/of te verminderen. Voor meer informatie ga naar de website van het Rug-netwerk.

Schoudernetwerk Noord Holland Noord

Schoudernetwerk NHN

Schoudernetwerk Noord Holland Noord is een samenwerkingsverband van fysio- en manueeltherapeuten die zijn gespecialiseerd in schouderklachten. Het netwerk is verdeeld in vier schouderwerkgroepen: Den Helder, West Friesland, Alkmaar en IJmond.

De werkgroepen werken samen met de orthopedisch chirurgen van de verschillende regionale ziekenhuizen. Het SNNHN is verbonden met Schoudernetwerk Nederland. Dit is een landelijk netwerk voor schouderklachten. Voor meer informatie ga naar de website van SNNHN.

InPraktijk

Fysiotherapie Donker, Waal en Hilbers werkt samen met de organisatie InPraktijk voor de uitvoering van het kwaliteitsbeleid en de HKZ. Zij ondersteunen de praktijk met het kwaliteitshandboek en de jaarlijkse auditering voor de HKZ. Voor meer informatie ga naar de website van InPraktijk.

Onconet

Onconet is een netwerk van fysiotherapeuten met specifieke deskundigheid t.a.v. het trainen van oncologische patiënten tijdens de behandeling. Het idee voor Onconet is ontstaan na de pilotstudie “Trainen tijdens chemotherapie” uitgevoerd door het VU medisch centrum, Nederlands Kanker Instituut – Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis (NKI-AvL) en fysiotherapiepraktijk Motion uit Uithoorn. In dit project bleek dat kankerpatiënten tijdens hun chemotherapie kunnen trainen en in staat zijn om hun conditie te behouden en spierkrachtverlies tegen te gaan. Dus ondanks de kanker en chemotherapie konden mensen fit blijven. Om kankerpatiënten niet onnodig te laten reizen naar Amsterdam is het netwerk ontstaan. Een netwerk van fysiotherapeuten die deskundig zijn in het trainen van mensen met kanker tijdens de chemotherapie in de regio van het Integraal Kanker Centrum Amsterdam (IKA).